Безопасни ли са Китайските фенери

Китайски фенер за малко да подпали дом в Панагюрище в изборния ден, сигнализира читател на „Време“ вчера, 26 март сутринта и ни изпрати фотоси.

Призори панагюрецът видял корубата на светещ червен китайски фенер да виси унило до входната врата на двора, на по-малко от два метра от изпраните килими и китеници.

Изненадата му обаче не била празнична, както можете да си помислите: „Видях, че горивната плочка на фенера все още тлее и се сетих какво можеше да се случи, ако бе пламнала хартията … На пет метра в двора е стопанската постройка, където много неща са лесно запалими. Фенерите са красиви, създават празнично настроение, но са опасни, особено когато има вятър. Не се знае къде ще бъдат отнесени. А ако е през лятото и паднат в житен посев?!“

Възмущението и опасенията на нашия читател потвърди и служител на Полицията, към когото се обърнахме за консултация, според който празничните фенери наистина са опасни и ако се ползват, трябва да се взимат предвид доста фактори за предпазване от пожар, особено в летните месеци.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.