Шахматен клуб „Оборище“ отчете дейността си за изминалата година

Шахматен клуб „Оборище“ отчете дейността си за изминалата година. Това стана на общо събрание на клуба, състояло се в петък, 7 април.

На събранието беше приет доклад за извършената от ШК „Оборище“ дейност през 2016 година. В това число бе приет финансовият отчет, също така бяха разисквани и необходимите финансови средства за осигуряване организирането на предстоящия IV открит международен турнир по шахмат посветен на 141 години от Априлската Епопея. Бе взето решение, имената на фирмите желаещи да спонсорират събитието (дори и с минимални суми), да бъдат отпечатани върху един от предметните подаръци, каквито ще получат всички шахматисти участващи в турнира. Наред с това и при желание от тяхна страна да могат да изложат рекламни материали по време на състезанието.

Фотоспомен от учредяването на ШК „Оборище“ състояло се на 17 август 2015 г.

На събранието беше обсъдена възможността да се проведе общински или клубен вътрешен турнир. Членовете на клуба очертаха и желанието да се направи отново турнир в село Попинци, който бе една успешна инициатива, за която „Време“ писа. Всичко тези бъдещи инициативи на клуба са обвързани с финансови средства, които ще трябва да бъдат осигурени, за да се осъществят.

Бе обсъдена и възможността за отборно участие в ДОП – мъже. Необходимата за целта сума е 1600 лева, а ако не се набере сумата, ще се съсредоточат поне за включване в ДИП – в еднодневните турни по ускорен шах или блиц.

Ръководството и членовете на ШК „Оборище“ изказват благодарността си на Община Панагюрище – за отпусната субсидия, както и на фирмите „Асарел-Медет“ АД, „Оптикоелектрон ГРУП“, „Оптомеханик“ ООД  за финансовата подкрепа. Благодарение на тяхната помощ бяха осъществени турнирите, които клуба организира през миналата година. Сред тях бяха – ТРЕТИ ОТКРИТ ТУРНИР ПО ШАХМАТ ПАНАГЮРИЩЕ 23-24.04.2016 г.; ПЪРВИ ОТКРИТ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО УСКОРЕН ШАХМАТ 25.06.2016, с. Попинци; Турнир в чест на Народните Будители 5.11.2016 г.; ТУРНИР ПО ШАХМАТ В ЧЕСТ НА НОВАТА ГОДИНА 17 – 18 Декември 2016 г. (турнира премина на изключително високо ниво и с участието на европейския шампион Симеон Тодев) и др.

За привличането на силни и класни играчи е необходим по голям награден фонд и за това ШК „Оборище“ е ориентиран, предимно към масовия любителски шах и полупрофесионализма, както и в поканването на майстори на шахматната игра, които да изнасят сеанси и предадат уроци, за да могат панагюрските шахматисти да стават все по-добри.

На събранието присъстваха: Христо Костурков – председател на ШК „Оборище“, Захари Захариев – зам.-председател, Марин Чардаков – секретар и член на Управителния съвет, от Контролния съвет бяха: Найден Иванов – председател на КС, Радко Парпулов, Иван Шопов, а от членовете на клуба: Стоян Байряков, Любомир Стефанов, Стайко Стайков, Стоянка Чардакова – протоколчик.

Ръководството на клуба освен в Министерство на правосъдието, ще предаде и идентичен набор от документи на Общинския съвет за дейността и финансовото състояние на клуба.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.