Ще платят пътните на учителите

Със задна дата общините ще изплащат пътните разходи на пътуващите учители. Това става със средства от държавния бюджет. Същото се отнася и за плащанията за наем, в случаите когато педагозите работят извън родните си населени места. Подкрепата се отнася за пътуващите до педагогическо работно място в селище до 30 000 жители. В случая това се отнася за всички селище в нашата община.

Най-хубавото е, че средствата ще бъдат изплатени със задна дата, от 1 януари 2017 година до края на учебната година. Не се уточнява дали учителите трябва да представят някакви финансови документи и как ще се изчислява компенсацията в случаите, когато дадено лице е било в платена или неплатена отпуска или в командировка.

Идеята на правителството е да предприеме макар и малък ход, но все пак в посока подкрепа към системата на образованието в България. Наредбата, която регламентира този жест към педагозите от всички степени на образованието, бе приета на 16 януари 2017 г. В изпълнението й Общината е привела по училища средствата, необходими за изпълнението й, писа тези дни на сайта си местната общинска администрация.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.