На тържествен концерт дриновци получиха своите свидетелства за основно образование

За 22-ра година отличници от ОУ „Проф. М. Дринов“ получиха плакети и парични награди от фонд „Ваня Ангелова”

С древногръцката философия за живота, която казва, че няма добри и лоши поколения, а има промяна на ценностите, започна тържественият ритуал на ОУ „Проф. Марин Дринов“ по случай завършването на седмокласниците и последния випуск осмокласници. Събитието се състоя вчера, 22 юни от 18,00 ч. в голямата зала на Театъра Дом-паметник.

За 22-ра година отличници от ОУ „Проф. Марин Дринов“ получиха плакети и парични награди от фонд „Ваня Ангелова”. Общият размер на наградите бе 2 550 лева, разпределени според волята на дарителя Иван Ангелов, един от собствениците на фирма „Градус“.

Свидетелствата и наградите бяха връчени от директора на училището г-жа Екатерина Футекова. Преди това помощник-директорът Богдана Шишкова обяви, че седмокласниците в училището завършват с общ успех много добър 4.71.

Г-жа Футекова с гордост обяви, че тази година тринадесет от седмокласниците завършват основното си образование с отличен успех, като един от тях е с пълно отличие – Симона Пърлева. Другите отличници са: Донка Бояджиева, Мирослава Райчева, Диана Александрова, Борислав Гарчев, Ивана Каменска, Добрин Немигенчев, Стилиана Кирилова, Диана Раленекова, Ивана Караиванова, Николета Карабойчева, Георги Годжевъргов и Иван Бараков.

Поздравителен адрес към дарителя Иван Ангелов и учителите прочете Симона Пърлева. Чрез нея седмокласниците обещаха да продължават да се учат все така добре, за да бъдат „радост и гордост за всички хора“, които са част от техните постижения.

Свидетелствата си за завършено основно образование получиха и осмокласниците, при които също има отличник – това е Иванка Атанасова Воденичарова.

Тържественият ритуал бе последван от празнична програма, подготвена от завършващите седмокласници и осмокласници. С помощта на своите преподаватели, учениците искрено развълнуваха и очароваха публиката. Емоционалните им изпълнения доказаха още веднъж, че те са не само добри ученици, а и отлични изпълнители и актьори. В програмата бяха включени изпълнения на съвременни поп песни, както и фолклорни такива. Особено настроение в залата внесоха и представените от учениците забавни актьорски сценки.

От името на училищното настоятелство Радка Кирилова поздрави завършващите и им поднесе в дар по една сова, символ на мъдростта и дълголетието.

В края на празничната вечер учениците благодариха на учителите като поканиха на сцената всички преподаватели, които през учебните години са им помагали да стъпят здраво на земята, хванати за ръце, черпейки сила от съзнанието, че не са сами, че до тях има хора, които ги подкрепят, споделят преживявания им и им помагат да повярват в мечтите си.

Преди момчетата и момичетата да преминат през цветната арка, символ на увереното начало по дългия път на знанието, директорът на училището – г-жа Футекова, плисна пред учениците менче с вода с думите: „Това е първата сериозна крачка, която правите по пътя на знанието. От тук нататък ви очакват много нови предизвикателства и покоряване на много нови върхове. Продължете с гордо вдигнати глави, защото вие знаете, вие можете, вие сте единни, вие сте дриновци!”.

По информация от ОУ „Проф. Марин Дринов“

Още снимки от празничното събитие може да видите тук.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.