Обсъдиха създаването на „Клуб приятели на Исторически музей – Панагюрище“

Миналата сряда, 28 юни, в Исторически музей – Панагюрище се състоя неформална среща между колектива на институцията, представители на различни неправителствени организации в града и съграждани. Целта на срещата беше обсъждане на идеята за създаване на Сдружение с нестопанска цел „Клуб приятели на Исторически музей – Панагюрище“.

Цели на Сдружението ще са подпомагане на дейността на музея, както и опазване, и съхраняване на старините чрез обединяване усилията на обществеността, институции и организации. Дейността му е насочена към поощряване на посещаемостта в музея, осъществяване на съвместна дейност със сродни институции, извършване на откупки или дарения на експонати в полза на музея, както и други инициативи. Членове могат да бъдат дееспособни юридически и физически лица, които желаят да допринесат за постигане целите на сдружението.

Присъствалите на събитието бъдещи членове на организацията дадоха положителната си оценка за идеята за сформирането й, като и мнения за насоките и обхвата на нейната дейност.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.