Първият айкидо клуб в Панагюрище отвори врати (обновена)

Първият айкидо клуб в Панагюрище беше официално открит на 5 юли в зала „Арена Асарел”. Преди около година сдружението с нестопанска цел „МОО съюз България” в обществена полза на хора, практикуващи и симпатизиращи на японското бойно изкуство айкидо, се обединяват около идеята да се създаде айкидо клуб в Панагюрище, който вече е факт. Както всички последователи на философията на създателя на бойното изкуство Айкидо, Морихей Уешиба, така и Айкидо клуб – Панагюрище ще следва идеологията за усъвършенстването на духа и тялото на човека, живот в хармония с природните закони и нравственото развитие на индивида.

Сред гости на церемонията по официалното откриване на клуба бяха инициаторите за създаването му, кметът на община Панагюрище Никола Белишки и председателят на Българска Айкидо федерация Пламен Юруков.

Интересен факт е, че във Федерацията най-младият член е на 4-5 години, а най-възрастният на 69, сподели Юруков и обеща, че новооткритият клуб ще има пълната подкрепа на Българската Айкидо федерация.

На свой ред кметът Белишки изрази радостта си от факта, че клубът веднага се е присъединил към Асоциацията на спортните клубове в Панагюрище, като по този начин ще може напълно безплатно да ползва всички общински съоръжения. Белишки изказа увереността си, че тепърва предстоят много успехи за айкидото в Панагюрище.

По време на церемонията се състоя и интересна демонстрация на бойното изкуство, а след нея и музикална програма с участието на танцов състав „Бътава”, с ръководител Мария Бензарова и ВГ „Китка” с ръководител Красимира Тодорова.

В момента се сформира група за тренировки, като желаещите могат да се запишат на тел. 0988 805 102 – Иван Богоев. Самите тренировки ще се провеждат в зала „Арена Асарел“ и ще бъдат водени от представител на Българската айкидо федерация.

Повече снимки от събитието може да видите тук.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.