Нашият МИГ посрещна гости от 5 европейски страни в Стрелча

Екипът на МИГ „Панагюрище, Стрелча, Лесичово“ с ръководител Лучко Македонски изпълни успешно свой интересен проект по линия на програма Еразъм+. Името на проекта е „Европейски младежки форум на селските райони“ и в него са участвали 30 младежи до 30 години по системата на младежкия обмен.

Център за реализация на проекта е град Стрелча, а гостите от Италия, Испания, Хърватия, Латвия и Румъния са разгледали няколко бизнес бази на предприемачи в Стрелча и Панагюрище.

Българските представители в проекта са включили гостите си в няколко дискусии, посветени на дейността на местните инициативни групи, проблемите на селските райони в европейските страни, проблемите на младите хора в селските райони и пр. Младежите са обсъдили и възможностите си за развитие чрез коментар на показани добри практики.

Специфичните цели на проекта са: Активно включване на младите хора в процеса по устойчиво развитие на селските райони чрез повишаване на техните знания, умения и компетентности, поясняват от МИГ „Панагюрище, Стрелча Лесичово”.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.