„Училище по мотобезопасност“ се проведе в ОУ „Проф. М. Дринов“

На 20 септември, по покана на учителят в ОУ „Проф. Марин Дринов“ Пепа Машева, се проведе първото „Училище по мотобезопасност“ извън столицата.

Гости на провелото се в ОУ „Проф. М. Дринов“ събитие бяха организаторите от ВММ, представители на РПУ-Панагюрище и членове на мото клуб Iron Brothers. В Актовата зала Любомира Бончева от ВММ и Павлин Караколев от РПУ-Панагюрище проведоха дискусия с ученици от петите класове и Училищния отбор по безопасност на движението. В двора на училището представителите на Iron Brothers MC запознаха учениците със задължителната мото екипировка и изискванията за безопасно движение.

След беседата всички желаещи деца имаха възможност да разгледат моторите и да се повозят на тях.

Инициативата е част от социалната мотокампания на BMM (Bulgarian Motorcycle Media) „Ние сме хора, не донори!“ с организатори  Любомира Бончева и Аня Будева. Основният акцент на кампанията е върху подрастващите (деца и младежи), защото точно те са бъдещите активни участници в пътното движение. Те са и тези, които биха могли да повлияят върху родителите си – за да се повиши нивото на културата на движение по пътищата на България и да се намали броя на пострадалите (както и на жертвите) на пътя.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.