Стихосбирки на двама поети бяха представени в Панагюрище

Стихосбирките „И не помислям докога“ и „Черно на бяло“ бяха презентирани пред панагюрската публика на 10 ноември. Любезен домакин на събитието стана Общинската библиотека „Стоян Дринов” в града. Първата от двете стихосбирки е на изключително талантливата врачанска поетеса Илиана Илиева. Тя е изключително смела и дръзко напуска поетическите територии, за да се отправи в други пространства. Малцина имат тази смелост. Книгата „И не помислям докога“ на Илиана притежава нещо, което ние, хората, започнахме да губим с много бързи темпове – човечността. Тя ни учи да се радваме на малките големи мигове от живота, въпреки неговата нетрайност и чупливост. Поезията ѝ е женска, без авторката да се срамува от това, такава е по онзи свещен майчински начин, от който се ражда животът. Това е поезия на смълчаната вода, на паметта, която пази и предава водата. Музиката в стихотворенията допълнително разкрива красивата по детски душа на Илиана, а на нас, читателите, не ни остава нищо друго, освен да се потопим изцяло в нея.

Освен Илиана и небезизвестният варненски поет Валери Станков представи стихосбирката си „Черно на бяло“. За нея авторът сподели: „Малка, но „пипната“ с душа, обич и професионализъм, книжчица, събрала 23 нови стихотворения, писани и публикувани само и единствено във Фейсбук. Ако се питате защо се казва „Черно на бяло“, ще ви река – това съм аз, изписал всичките си стихове „Черно на бяло“.

Повече от час продължи тази магия, която Валери Станков и Илиана Илиева сътвориха със стиховете си. Стиховете им звучаха в хармония с нашите надежди, мечти, любови, страхове – животът ни тук, сега и отвъд него. Вечерта приключи с цветя, автографи, пожелания.

В началото на литературната среща двамата поети бяха поздравени с китка народни песни, изпълнени от ВГ „Китка”.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.