Наградиха спечелилите фотоконкурса по проект „Вече знам и мога повече“

Финална изложба на изработените експонати в творческите клубове на младите хора в селото

Специална церемония организира Сдружение „Идея“ в село Бъта по повод обявяването на наградените фотографии в конкурса „Лицата на моето родно място“, което бе и финал на проект „Вече знам и мога повече“. Събитието се проведе във фоайето на Читалище „Н. Й. Вапцаров“ и беше част от културния календар на общината. В него се включиха децата и младежите, участници в проекта, като много от тях бяха дошли специално за събитието, както и много гости от селото и от Панагюрище. Специален гост на церемонията беше кметът на селото Георги Александров, който през цялото време оказваше пълна подкрепа при изпълнението на дейностите на творческите клубове в проекта. Кметът поздрави младите хора и пожела да не спират с творческите си изяви.

Връчването на наградите за победителите в конкурса бе и финалната дейност в Проект „Вече знам и мога повече“, финансиран по линия на общинската програма за Младежки дейности през настоящата година. Както бе предвидено в проекта младите хора показаха в специална изложба наградените фотоси, изработените дърворезби и грънчарски изделия, показаха и презентация на изследване на родословно дърво на един от най-многобройните родове в селото, подготвена от Клуб „Етнография“. Всички гости получиха информационна брошура, в която се проследява осъществяването на целия проект. За най-активните участници в проекта имаше паметни грамоти и предметни награди – книги.

Първо място в конкурса по художествена фотография спечели Нели Запрянова, второто място бе за Калин Георгиев, а третото спечели Калина Александрова. За тях имаше предметни и парични награди. Всички участници в конкурса получиха книги като поощрителни награди и специални грамоти.

Наградите връчи д-р Николай Радулов, обучител в клуба по художествена фотография, който пожела на всички участници бъдещи успехи в света на фотографията, както и възможност за продължаване на проекта, тъй като неговите дейности са много актуални и полезни. Специална награда от Сдружение „Идея“ получи Мария Кършева, библиотекар и обучител в клуба по етнография, която от своя страна призова всички да се включат в етнографските изследвания, за да остане памет от настоящето към бъдещето на селото.

Снимки от събитието може да видите тук.

„Работната ми баба“, Нели Запрянова

„Дървото на живота“, Калин Георгиев

„По съседски“, Калина Александрова

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.