БЧК откри трапезария за стари и скитащи хора

И тази зима отвори врати социалната трапезария към Общинската организация на БЧК-Панагюрище, която предоставя топла храна през зимните месеци на 20 души – самотни, възрастни и болни хора, хора с увреждания, бездомници. Нуждаещите са подбрани с предварително анкетно проучване, като условието е те да са с доходи до 200 лева, а инвалидите са с предимство.

Ползвателите получават супа, основно ястие и половин хляб. Подадените молби са били над 30, а одобрение са получили най-нуждаещите се. Има и 6 човека резерва.

В деня на откриването, 1 декември, всичките 20 души дойдоха, за да вземат своя обяд. Бенефициентите, които са трудноподвижни, ще получават храната в дома си от доброволци на организацията.

Трапезарията ще функционира три месеца, до края на февруари, а в случай, че времето е много студено, ще продължи и през март. Храната ще се раздава от доброволци на БЧК на принципа на кетъринга в Къщичката на БЧК на ул. „В. Левски“ № 7 всеки работен ден от 11.30 до 12.00 часа.

Средствата за трапезарията са осигурени от даренията на фирмите ЕТ „Градус 55 – Иван Ангелов“.

2 500 обяда също на 20 души бяха раздадени по време на предходната социална трапезария на доброволците, която стартира през декември 2016-та и имаше петмесечна продължителност – до края на април 2017 г.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.