Панагюрци замениха близо тон и половина хартия за нови книги

Огромен успех и отлични резултати отчете първото издание на кампанията „Предай стара хартия, вземи нова книга” в Панагюрище.

Инициативата е сред първите реализирани идеи на Общински ученически парламент, която се проведе с подкрепата на общинското звено “Управление на дейностите по опазване на околната среда и водите“ и ЕКОПАК България АД.

Кампанията протече в два дни, 8 и 9 декември, в сградата на Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище. Хартия се събираше от сутринта до следобедните часове, а всеки, който предаде 5 кг. хартиени отпадъци, получи нова книга и благодарствено писмо.

В първия ден на инициативата се включиха предимно ученици, деца от детските градини, както и фирма “Оптикс”. До 16:00 часа, когато камиончето на Екопак дойде, за да отвози хартията, тя възлизаше на 920 кг., а до края на деня вече надхвърляше тон.

През втория ден хартия предаваха повече родители с деца, като за по – малко от 4 часа бяха събрани близо 200 кг. хартиени отпадъци. Средствата от изкупените хартиени отпадъци ще подкрепят благотворителните кампании на две панагюрски училища.

Всеки тон рециклирана хартия спасява 13 дървета от изсичане.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.