Ученици от ОУ „20 април“ с награди от „Роди се дете, Син ни се даде“

Възпитаници на преподавателят в ОУ „20 април“ Зорка Кисьова от II б клас участваха във второто издание на Международния конкурс „Роди се дете, Син ни се даде“, който беше организиран от Сдружение „Шанс чрез умения“ и списание „Щъркел“.

В конкурса са се включили двеста и пет  участници на възраст от 4 години до 18 години, от шест държави – Италия, Гърция, Сърбия, Босна и Херцеговина, Украйна и България, с публикации на пет езика.

Този конкурс дава възможност на всички участници да разкажат нещо красиво, да дадат пример за добрата промяна, изразявайки почит към най-светлия християнски празник – Рождество Христово.

Акцентът на списание „Щъркел“ е публикация на отличените творби в списанието. Най-важното според организаторите е любовта, с която са нарисувани рисунките, написани стиховете и есетата.

От ІІ б клас взеха участие 8 ученици на Зорка Кисьова, но само 4 от тях комисията определи за най-добри. Творбите им бяха преведени на английски език и публикувани в списание „Щъркел“. Стихотворението на Калоян Ричев „Роди се дете“ получи ГОЛЯМАТА награда на конкурса, а есетата на Мария Ильова, Николай Еничеров и Нешко Динчев – грамоти. Всички деца получиха като награда книжки.

Отличените деца бяха включени в презентация, представена на 20 декември в различните страни.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.