Проверка на боновите книжки

Проверка на боновите книжки осигурява нова електронна услуга, предложена от Централния депозитар и Националната агенция за приходите. От 10 януари всеки може да направи справка за собствеността си върху акции, облигации и дялове, в кое дружество са активите и допълнителни данни. придобити по какъвто и да е начин на интернет страницатa https://ewallet.csd-bg.bg

Вероятно много бонови книжки от масовата приватизация през 90-те години на миналия век все още залежават в семейните архиви. Сега е моментът да се види стават ли за пазене или са за изхвърляне. Съществува вероятността на някои вложители все пак да има известни дивиденти. Просто трябва да си спомним, че тогава ни бяха раздадени по 5 000 виртуални лева и всички ги предадохме на регистрираните инвестиционни фондове.

Справката за притежанието или не на собственост върху валутни авоари се извършва чрез въвеждане на ЕГН и персонален идентификационен код (ПИК). ПИК се издава от НАП само срещу личен документ и става много бързо. С него може да се ползват и други електронни услуги, например изпращане на Годишна данъчна декларация и др.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.