Орисаха първото бебе за 2018 и последното за 2017 г. (видео)

Днес, 22 януари, в сградата на Община Панагюрище се състоя церемонията по орисването на първото родено бебе за 2018 година и последното бебе родено през 2017 г.

Зам.-кметът „Хуманитарни дейности“ Галина Матанова ориса първото бебе на общината за 2018 г. – Стефани Барова, родена на 1 януари 2018 г.

„Розово слънце първо изгря в община Панагюрище. Слънце, което вярвам, че е озарило с много надежда дома. Според народното поверие, първото бебе определя годината за родния ни край. А момичето е знак на плодородие и берекет. Пожелавам на всички панагюрци тази година да бъде много здрава, успешна, плодородие и берекет във всеки дом да има. Орисвам Стефани да расте нежна, щастлива, красива, много талантлива, със златно сърце и златни мечти, а в бъдеще да реализира мечтите си именно тук – в родния си край“, заяви тя.

По традиция на този ден своето наричане получи и последното бебе родено през 2017 г. – Крум Танчев, роден на 28 декември. Зам.-кметът „Стопански дейности“ Георги Павлов ориса малкия Крум да расте здрав, щастлив и обичан.

Стефани и Крум получиха като подарък медальони с изображение на герба на община Панагюрище и гравирани техните инициали, както и подаръци, които да бъдат в помощ на родителите при отглеждането на техните деца.

Церемонията бе силно емоционална както за родителите на бебетата, така и за орисниците на малчуганите.

Майка на първото бебе в община Панагюрище за 2018 г. Стефани Барова е Анна Барова от Панагюрище. Стефани е родена на 1 януари 2018 г., в 5:00 часа в МБАЛ „Уни Хоспитал“.

Родители на последното родено бебе родено през 2017 г. – Крум Танчев са Анна Найденова и Стоян Танчев от Панагюрище. Крум е роден на 28 декември 2017 г., в 13:40 часа в МБАЛ „Хигия“ в Пазарджик.

Повече снимки от събитието може да видите тук.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.