Лъвчетата Терез и Масуд отиват в зоопарка в Пазарджик

4-месечните лъвчета от Разград, които трогнаха България, няма да заминат за спасителния център в Холандия, а за зоопарка в Пазарджик. Това реши окончателно Община Разград.

Според зооорганизации решението обрича лъвчета на смърт. Имали генетично заболяване и у нас нямало кой да се погрижи. От „Четири лапи“ се опасяват, че зад решението стоят частни интереси и следващата седмица готвят нов протест пред вратите на властта.

От първата им глътка въздух животът на Терез и Масуд е различен. За разлика от техните връстници, тези лъвски бебета се отглеждат от човек. Честта да я обичат има единствено Марина, която мислят за своя майка.

Преди четири месеца единственият служител на разградския зоопарк предава двете братчета на зооорганизации в София. В „родната“ им клетка няма нито кой, нито как да се грижи за тях.

Община Разград реши окончателно бебетата да заминат за Пазарджик въпреки кръвосмешението и въпреки вероятното им генетично заболяване. Смъртна присъда – така „Четири лапи“ определят решението на общинарите. Ще обжалват в съда и ще настояват екоминистерството да конфискува лъвчетата.

Източник: nova.bg

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.