Стрелбищен комплекс „Оптикс“ беше официално открит (видео)

Днес, на знаковата дата за „Оптикс“ АД 5-ти февруари, за поредна 19-а година компанията откри нова инвестиционна площ. Това е модерният Стрелбищен комплекс „Оптикс“. Официални гости на събитието бяха кметът на община Панагюрище Никола Белишки, зам.-кметът Галина Матанова, областният управител Стефан Мирев, кметът на Община Стрелча Стойно Чачов, кметове на населени места от общината, както и представители на местния бизнес.

В началото на събитието Архиерейският наместник на Панагюрска духовна околия Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Атанас Манолов отслужи Празничен водосвет. След това думата взе изпълнителният директор на „Оптикс“ АД инж. Иван Чолаков.

„Стрелбищен комплекс „Оптикс“ ни дава възможност да открием нови хоризонти за нашето производство“, заяви инж. Чолаков и продължи „В него ще имаме възможност да тестваме изделията и труда на нашите конструктори, за да предлагаме на пазара възможно ной-доброто, което може да се намери на него“.

Стрелбищният комплекс ще даде възможност да се възроди и една друга панагюрска традиция – жителите и гостите на общината и региона ще могат да тренират своите професионални и любителски умения в стрелбата, подчерта още инж. Чолаков.

Комплексът се намира на бившия автополигон в края на града. Той разполага с четири 50-метрови полузакрити коридори, на които могат да се провеждат стрелби с всякакъв вид леко стрелково огнестрелно оръжие. Зоната на стрелците е отделена от зоната на зрителите, съгласно издадения лиценз на дружеството. Безопасността при стрелби ще бъде гарантирана и обезпечена от инструктор по стрелба.

Атракция в новото съоръжение е мултимедийното стрелбище, което предоставя възможност за усъвършенстване на уменията по стрелба.  То представя реалистични ситуации на лов на едър дивеч и птици, тренировъчна стрелба по подвижни и неподвижни виртуални мишени, участие във виртуални тактически мисии. Разполага с две пушки имитатор – болтова карабина и два имитатора на пистолет.  Мултимедийното стрелбище може да бъде използвано за тренировки, усъвършенстване на уменията или просто за забавление със следните модули:

  • реалистични сцени за лов на свине, елени и птици;
  • сцени от дивия запад;
  • спортна стрелба по панички – скийт и трап;
  • модул за трениране бърза /прецизна стрелба с пистолет. Подходящ за тренировки на полицаи и военни.

Изключително интересна възможност, която мултимедийно стрелбище предоставя на ползвателите е т. нар. двоен режим. Той позволява съревнование между двама състезатели, стреляйки едновременно на един от изброените модули. Конкурентният инстинкт  добавя сериозна доза адреналин  към преживяването.

Денят на инвестициите в производствена площ и капацитет на компанията – 5-ти февруари, е традиция, която ръководството следва през изминалите години. С новата инвестиция под знака на почти 20-годишната си история площта на компанията се разполага на повече от 84 701 кв. м

Стойността на инвестицията е приблизително 1 млн. лв.

Към момента в „Оптикс“ АД работят повече от 800 специалисти, като средната им възраст е 35 години, а 35% от служителите имат висше образование. Продукцията на компанията се продава в 45 страни и непрекъснато се увеличава, а 6 държави са поверили държавните си граници на технологиите на „Оптикс“. „Очакваме 2018 година да е една от най-добрите за компанията, а производствената площ да достигне 100 хил. кв. м.“, уверен е инж. Чолаков.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.