Първолаците от ОУ „Проф. Марин Дринов“ ще правят мартенички за децата от ОДЗ „Брезичка“

деца 1

Учениците от 1а клас от клуб „Аз съм българче” при ОУ „Проф. Марин Дринов“ в края на месеца ще изработят мартенички, с които ще закичат децата от ОДЗ „Брезичка”, за да посрещнат заедно Баба Марта, съобщава фейсбук страницата на училището.

С много желание и въображение децата от клуба през месец февруари са изработили кукерски маски във връзка с провежданите между Месни и Сирни заговезни обредни ритуали от рогачи, джумали и кукери в населените места в община Панагюрище. С голям интерес те са се запознали със символиката на ритуалите и с материалите, от които са изработили костюмите и маските. Идеята на проект „Твоят час“, по който са работили учениците, е да се интегрират българските обичаи в извънкласните дейности, тъй като те представляват мост между старата култура и младото поколение, което я възприема като знание за живота на своите предци.
Клуб „Аз съм българче” (ръководител Спаска Арбалиева) е сформиран по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г.

деца

маски

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.