Вино на ВИ „Румелия“ с награда от „Винария 2018“

HotelFasada

Наградата „Препоръчано вино от местен сорт“ на „Винария 2018“ спечели червено вино от сорт „Мавруд“, произведено от винарска изба „Румелия“ Панагюрище. В категорията са се състезавали близо 30 проби на родни изби. Напитките са оценявани от 20-членно жури, в което участват утвърдени дегустатори от страната и чужбина.

Наградата се присъжда за втора поредна година и има за цел да подкрепи развитието на българските местни сортове. В надпреварата за отличието са се включили изключително качествени вина. Тази година виното на ВИ „Румелия“, което е спечелило този приз, се е борило наравно с вината, получили „Златен ритон“.

Шест български вина са спечелили приза „Златен ритон“ от международната специализирана изложба, съобщават от пресцентъра на Националната лозаро-винарска камара. В надпреварата за престижните отличия са се състезавали над 300 проби на български и чуждестранни изби.

Специални награди за най-добър концептуален дизайн на опаковка за бутилки и кенове са получили серия нискоалкохолни винени напитки с натурални аромати на кафе, капучино, кокос, кола, ягода, праскова. Те се представят за първи път на изложение в Европа, веднага след премиерата на арт бутилките в Ню Йорк.

Винените „Оскар“ са връчени на церемония „Нощта на Златния ритон“ в Международен панаир Пловдив, която се е провела в първия ден на „Винария 2018“, се посочва още в съобщението.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.