Утре село Баня ни кани на празник

Banya

Утре – 24-ти февруари, от 10:30 часа в село Баня ще започне традиционният празник „Тодоровден по нашенски 2018”

Карнавалното шествие, ще тръгне от входната арка на селото, като ще бъде предвождано от Представителния мажоретен състав при СУ”Нешо Бончев”, с ръководител Мария Бензарова.  Първият символ на българската държава – конската опашка, ще бъде издигнат на площада на селото, самодейци от местното читалище „Пробуда -1872“ ще пресъздадат историческата постановка „Искри от миналото- Хан Крум Страшни”.

В 12:30 ч. на стадиона ще започнат надбягванията с коне, магарета и каруци, както и слаломът с каруци, наречен още змейка. Ще има няколко конкурса – за най-гиздав кон, най-гиздаво магаре, най-красив кон и най-елегантна кобила. Ще бъде прочетен традиционният хумористичен ревизионен акт, след което ще бъдат наградени победителите в различните дисциплини. Всичка първенци ще получат вакли агънца, купи, грамоти и амуниции за животните. Ще бъде отличен най-атрактивния участник в празника, а всички включили се в карнавала също ще получат награди.

„Тодоровден е празник, който заема особено място в календара на банци. Това е един от най- веселите и приятни празници в с. Баня. Нека на този ден да забравим грижи и неволи и да се повеселим както подобава!”, казват гостоприемните организатори.

За доброто настроение на гостите на празника ще танцува ПФТС „Тангра”, с. Попинци, с ръководител Мария Терзийска.

Banya-2

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.