Панагюрски фотографи със своя изложба в Казанлък

Този вторник, 6 март, членовете на „Фото клуб Панагюрище“ откриха своя обща изложба в Музея на фотографията в Казанлък. Тя е със заглавие “Светът през обектива на панагюрски фотографи” и както подсказва самото то – в нея са показани кадри от различни красиви кътчета от света.

Пред препълнена зала изложбата бе официално открита от директора на Музея на фотографията Стефан Папукчиев. От името на авторите на фотографиите, председателят на клуба, Костадин Костадинов представи на публиката всеки един от тях с по няколко думи.

На откриването присъстваха много любители на фотографията както и потомствени фотографи от Казанлък.

Изложбата съдържа около 40 фотографии, като някои от тях не са показвани до сега пред публика – пейзажи от Аржентина, Тайланд, Гърция.

Фотоекспозицията ще остане в Казанлък до 19 март, като след тази дата тя ще гостува в Стрелча и други населени места в страната.

Автори на показаните в изложбата кадри са: Костадин Костадинов, Спас Узунов, Николинка Дееничина, Манол Кроснаров, Николай Николов, Диана Дееничина, Ани Лазарова и Георги Гечев.

Припомняме, че премиерата на фотоизложбата “Светът през обектива на панагюрски фотографи”, се състоя през 2017 г. в Исторически музей – Панагюрище, като тогава предизвика огромен интерес. Настоящото представяне фотоекспозицията в Казанлък е обогатено с още нови фотографии.

„Фотографията е изкуство и страст, която запечатва прекрасни мигове и красиви гледки“. Под този наслов група любители на фотографията, през февруари 2015 г. създават своя „Фото Клуб Панагюрище”. По-късно те регистрират Сдружение с нестопанска цел, с предмет на дейност – развиване, насърчаване и популяризиране на фотографията като вид изкуство. „Фото Клуб Панагюрище” прави множество свои сбирки, организира самостоятелни фото-пленери в различни красиви и екзотични кътчета на страната и чужбина. В настоящата изложба се представят фотографии от красива България, Европа, Азия, Южна Америка и Африка.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.