Днес е вторият ден от ХІV-то издание на „Родолюбие“

Днес конкурсната програма от ХІV Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен продължава.

С поднасяне на венци и цветя пред Вечния огън започна първият ден на културната проява.

Официалното откриване са състоя в голямата зала на Театър Дом-паметник. То бе направено от кметът на общината Никола Белишки, който се обърна към участници и гости с думите:

img_2770 small

„С течение на годините конкурсът се утвърди като едно място за изява на млади таланти, които живеят с онази сладка тръпка родолюбие, а то не е нищо повече от това, всеки по своему, тайничко и полека да обича България. През тези два дни тук ще бъдат изпяти много нови песни за България, както и вечните песни за Родината, в които ще се говори за свобода, приятелство, любов, за род и родина, за семейството, за най-ценните човешки ценности. Но най-важното е, всеки един от нас да може да усети живия пламък, оная искрица, която е посяла семето на бунта преди 142 години, и онази искрица, която е давала самочувствието и гордостта да се наричаме българи, за да я има България! Пожелавам на участниците да дадат всичко от себе си, да покажат най-доброто, и нека си тръгнат от тук с незабравими спомени и нови приятелства“.

Носителката на „Живият пламък“ на фестивала през 2017 година Габриела Шкодрева – възпитаничка на Школа „Евгений Зумпалов“ към ЦПЛР-Панагюрище изпълни „Къде си вярна ти, любов народна“.

img_2764 small

Художествена програма представиха възпитаници на клубовете „Млади родолюбци“ и „Репортер“ към ЦПЛР-Панагюрище с ръководители Иванка Тодева и Красимира Василева.

img_2789 small

В състава на журито на фестивала влизат: доц. Етиен Леви – български певец и музикален педагог, преподавател към департамент „Музика“ в Нов български университет, консултант и вокален педагог в редица риалити формати; Красимир Гюлмезов – композитор, певец и инструменталист; Донна Бангьозова – успешна млада певица, носител на наградата „Живият пламък“ на фестивала „Родолюбие“ през 2007 година;  Дочка Кацарева – литератор, педагог, общественик, идеен основател на Национален фестивал „Родолюбие“. Паралелно с  професионалното жури, изпълненията на участниците се оценяват и от детско жури в състав: Габриела Шкодрева и Габриела Калпакова.

img_2723 small

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.