„Асарел-Медет“АД: Не желаем разделение сред жителите на Попинци, ще работим за сближаване на позициите

19_41386

Ръководството на „Асарел-Медет“АД е внесло в Общински съвет-Панагюрище искане да бъде учредено право на ползване върху терен общинска собственост от 480 кв. метра в участък „Коминското чукарче“, в землището на село Попинци. Компанията има намерение да изгради там 11 геоложки сондажа в съответствие с утвърдения от компетентния орган работен проект. В изпълнение на законовите изисквания „Асарел-Медет“АД има работна програма за извършване на геолого-проучвателни дейности за тригодишен период от сключването на договора с Министерството на енергетиката през 2017 година. Програмата включва пълна техническа и биологична рекултивация след геоложките дейности. За бъдеща разработка и експлоатация може да се говори едва след изготвяне на геолого-икономическа оценка. Извършването на сондажни дейности не крие никакви рискове за здравето на населението, за въздуха, водите, почвите, за земеделските и други дейности в района. „Асарел-Медет“АД гарантира, че ще изпълни всички нормативни изисквания и ще осигури всички необходими средства за пълна техническа и биологична рекултивация на всички частично нарушени от геоложките проучвания терени.

 „Асарел-Медет“АД има финансовите възможности, професионалната експертиза и социалната отговорност да инвестира в провеждането на съвременни геоложки проучвания в Панагюрски руден район. Това съответства на стратегическите цели за дългосрочно устойчиво развитие на компанията и за просперитет на целия регион, в който дружеството има структуроопределящо социално и икономическо значение.

 Ръководството на „Асарел-Медет“АД заявява, че очаква решението на Общинския съвет да съответства на действащото българско законодателство и експертните заключения. „Принципната ни позиция е, че компанията не желае разделение сред жителите на село Попинци и сме отворени за конструктивен диалог“, заяви изпълнителният директор инж. Делчо Николов, като подчерта, че ще се работи за сближаване на позициите.

Отдел „Комуникации“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.