Иван Станчев: Панагюрище изстрадва пророчествата си

Народът ни е от Бог нарочен да продължи мисията си за ново, духовно човечество!

С него винаги ми е приятно да разговарям за каквото и да е било… Понякога не разбирам или по-скоро ми е трудно да разбера неговите разсъждения за планети, звезди, астрология, в които той вярва истински. На по-късен етап обаче повечето неща, за които е ставало дума и които сме подлагали на „дисекция”, са се оказвали вярни. Убеждавала съм се сама неведнъж. За повечето хора той е странникът-поет Иван Станчев. Неговият поетичен изказ е единствен. Неговият подход към хората – неповторим. Неговото усещане към родното е пословично. Той изстрадва болките на близки и далечни, радва се за успехите на познати и непознати, води своите битки в този, шарен като изтъкана черга свят и успява всеки път да внесе мир в душите на своите приятели. Предлагам ви един разговор с Иван, в който става дума за звезди, планети и още нещо…

Здравей! В едно телевизионно интервю казваш, че предстои промяна в световен мащаб. За какво става дума?
– Звездната конфигурация вече е в ход. На Единден (Игнажден) миналата година, Сатурн – планетата на Съдбата навлезе в Козирог на трон – точно на древнобългарската Нова година. Юпитер до есента на т.г. е в Скорпион. Уран сега навлиза от Овен в Телец и е в позиция на съвпад с рождената дата на Хитлер, Сидеров и Ленин. Това са все големи, тежки планети и влияят на обществените процеси. Нашата земя е Козирог – черният дроб на планетата и затова оттук първом ще започне промяна.

Сега държавата ни е председател на ЕС. Както

съвременната човешка цивилизация тръгва оттук,

и преди потопа и след него, населението оттук се разселва със знанията си и прави цивилизации в Месопотамия, Египет, Индия и т.н.
Успокой погледа си, читателю! Думите ми са израз на факти! Друг път ще ахнеш за Панагюрище!
Всеки вижда какво става в държавата ни и по света: високомерие, алчност, духовна беднота, псевдопатриотизъм. Ах, парите – банковите ноти им диктуват! Личностна и властна (най-вече) глупост! По света войни, повсеместна човешка мизерия, от природата цоцат и я осакатяват… Майката природа! Сатанинското владее сред света и човека! А иначе глобални личности и патриотични. Бре, нещо несъвместимо!…
А небето ни е пращало синовете си, та да казват как да растем, еволюираме… Ной, Орфей, Кришна, Буда, Заратустра, Христос, богомилите, Дънов – все нашенски имена, кръв и човешка карма.
Аз се разпрострях астрологически и другояче така, а пророците Слава Севрюкова, Вангелия са дали посланията за това в няколко важни за нас изречения!
Промяната е тръгнала и

обратът е в тази година.

Първом из древна България (сега страдащ народ в абсурдна държава), по-нататък – промяна в обърканата Европа и света.
Трийсетгодишният цикъл преди започна с Русенските екологични проблеми. Па дойде и Митеран (общата ни отрицателна карма срещу богомилите). Сега трийсетгодишен цикъл започна от Пирин планина, защото „от икебана дъвесата ги боли” и „че омаскариха душите на хората”. Ама как ще засягате така, бе, глупаци, седалището на Пернос (тракийския) и Перун (славянския)? И действат из цялата страна протестите… Защото земята на Богу е важна и народът ни е от Него нарочен да продължи мисията си за ново, духовно човечество!

А хората ще се променят ли? И по какъв начин?
– Всички се променяме – щем – не щем!
Животът ни променя, но богаташ да мине през иглени уши – не!…
Из мръсната обществена и личностна среда проявяват се „индигови и кристални” хора. Има ги сред вас – общувайте, с вашите рецептори ще ги познаете! Щом четете това интервю, значи сте едни от тях – будни!
Извърна се ценностната система на българина, на панагюреца! Материалното пред любовта и духовното и „свестните мислят за луди”! И чакаме… Някой да ни поднесе удобства или Свободата! Няма да ни оправи абсурдното статукво! Няма като Левски или Бенковски да тури ред на българина, на панагюреца. Театърът на абсурда сме: всеки си бъбре и не слуша другия, на него да му е добря пък другото после, кога доде! Не сме единни, а ако сме, то партийци или паралии ни манипулират, както им е угодно!
Затова Панагюрище е жертва пред олтара на българската Свобода, затова

будните изстрадват пророчествата си!

Истинският българин е обичащ, знаещ и с Бога!
Та така, чиста ни, Марийо, как ли се променят хората и обществото? Питам те! Питаме ли се? Съдбата ни иде чрез нас и отгоре. Ами сега?!

Много хора се отнасят скептично към думите ти? Какво би им казал?
– В началото на 90-те, трудни години – знаете какво бе… Държавните народни пари бяха пренасочени по усмотрение и им трябваха „борбени” момчета, за да им вършат работата. Възникнаха мутрите, образува се мафията, мафията стана управленческа… На тия момчета им трябваше разтуха, появи се чалгата, настани се повсеместно субкултурата – посредствеността действа, консумира и възпитава…
В ония години мома – паралийка, труженичка с борбените момчета, звъняла на Лили Иванова за урок по пеене и се уточнили. Мераклийката закъсняла с един час и се оправдала, че имала работа. „Ами, гледай си работата тогава!”, рекла Лили и тръшнала вратата.
Такъв маниер е повсеместен. Народни, човешки съдби зависят от държавни, общински и други такива постове. На писмото ти или не отговарят, или те мотаят по разни институции, или закони и наредби те забиват в глуха улица. Национални предприятия се превърнаха във фамилни дружества. Управляващите не спазват Основния закон на държавата – Конституцията! Една служителка отговорила на гражданин: „Ама каква Конституция, бе, господине? Тук има наредба!”
Така че гледай си просията и контейнерите, заемите и неможенето, българино!

Бог ти е дал Природа, дарби и завистчии…

ти си правиш живот и история. Деянията си някои ще осмислят в затвора, на мястото на „кокошкарите”, че омаскариха душите на хората! Едни присвояват милиони с писалки, други са в затвора, защото вземат, за да хранят децата си!…
В такива времена се раждат и нужните хора. Спомням си, че Дънов е казвал, че да се преродиш в България се чака на опашка, за да изчистват душите по-бързо кармата си в тези условия и сред Свещена земя. Преродени са тук златни души и мерзавци… Прероден българин е и историческият цар Давид, за да си свърши работата в държавата ни и за света. Се ми се чини, че жената, която ще се появи на управленската сцена да им оправя бакиите и тури държавата в ред е преродената Мариам от Магдала. Ще я целуна, е ли позволи. Ами ако е друга?!
Още по въпроса ти. Ами ще черпят скептичните хора! Че дрянът сурвака нас и света с встъпването на Сатурн на трон в Козирог, точно пред древнобългарската Нова година! Дрянът цъфна из цяла България и заради Пирин, и опраши… Дрянова, Вишнева, Перуникова пролет! Иде обрат в държавата!

Пожелай нещо на нашите читатели!
– Такива като Велко и Мартин ви пожелавам! Те намериха преди време картината ми на поп Богомил – знак, че тръгва промяната! Млади хора, студенти. Единият може да прави истинска ракия, другият – не го хваща! Откриватели са! И двамата ме облагват с мечти, и двамата с поглед ме вдъхновяват! Сред тях егото ми абдикира! И съм всякаква пролет!
Времето е пари! – бе казал някой. В себе си енергията-любов да осъзнаем!

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.