Направиха „първа копка“ по проекта за реновиране на ДГ „Звънче“ (видео)

Областният управител Стефан Мирев, кметът Никола Белишки, заместник-кметът Галина Матанова, директорът на ДГ „Звънче“ Мария Рендакова и представителят на фирмата-изпълнител „ГБС-Пловдив“ АД Тодор Насташков направиха символичната „първа копка“

Днес, 14 май, в 10,00 ч. в ДГ „Звънче“ официално бе даден старт на втория етап на проект „Ремонт, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и достъпност на средата, доставка на ново оборудване и обзавеждане и благоустрояване на прилежащи площи към образователни институции”.

Официални гости на церемонията по „първа копка“ бяха кметът Никола Белишки, зам.-кметът Галина Матанова и областният управител Стефан Мирев.

В началото на събитието бе отслужен Тържествен водосвет, отслужен от отец Ангел Разградлиев – свещеник от Панагюрска духовна околия. След това кратки приветствия към присъстващите отправиха кметът Никола Белишки и областният управител Стефан Мирев.

„На строителите пожелавам безаварийна работа, както и всичко да бъде изпълнено в срок“, каза в краткото си обръщение към присъстващите кметът Н. Белишки.

По проекта ще бъдат обновени както оборудването, така и всички ВиК и електрически инсталации в детското заведение. През тази година работата по проекта ще продължи освен в ДГ „Звънче“, а и във филиала на ДГ „Райна Княгиня“ и ДГ „Пролет“.

През миналата година по този проект бяха ремонтирани прилежащите територии на училищата в града ни, а бе реновирана ДГ „Първи юни“ и централната сграда на ДГ „Райна княгиня“.

Проектът „Ремонт, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и достъпност на средата, доставка на ново оборудване и обзавеждане и благоустрояване на прилежащи площи към образователни институции“ е на стойност 5 929 237,02 лева /Европейски фонд за регионално развитие – 5 039 851, 47 лева, Национално съфинансиране – 889 385,55 лева/.

Общата цел на проекта е да осигури модерна, здравословна и функционална образователна инфраструктура с високо ниво на енергийна ефективност в общинските детски градини и благоустроени прилежащи площи на училищата на територията на град Панагюрище. Планираните дейности са насочени към обновяване и внедряване на енергоспестяващи мерки в ДГ „Първи юни“, ДГ „Райна Княгиня“, ДГ „Райна Княгиня“ – филиал, ДГ „Пролет“, ДГ „Звънче” и благоустрояване на прилежащите площи на училищата.

В резултат на изпълнението на дейностите през 2017 година бяха обновени сградите на ДГ „Райна Княгиня“ и ДГ „Първи юни“, както и дворните пространства и прилежащите площи на училищата. Детските градини бяха модернизирани включително и чрез закупуване на ново обзавеждане и оборудване.

Обектите на интервенция през 2018 година са ДГ „Звънче”, ДГ „Райна Княгиня“–филиал и ДГ „Пролет“.

В резултат на изпълнението на дейностите по проекта ще бъдат обновени сградите на детските градини, ще се повишат техните енергийни характеристики, ще се реализира икономия на енергия, ще се осигури по-добро качество на живот и по-чиста околна среда. Детските градини ще бъдат модернизирани чрез закупуване на ново обзавеждане и оборудване.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.