За нещата от живота говори в „Уни Хоспитал“ журналистът и писател Иво Тодоров (видео)

Литературна среща с журналиста и писател Иво Тодоров се проведе в понеделник, 14 май, в „Уни Хоспитал“. Срещата откри директорът на Общинската библиотека в Панагюрище Стефан Рапонджиев. Той сподели, че с Тодоров са имали възможност да разгледат болницата и са останали впечатлени от високотехнологичната медицинска апаратура, отношението на персонала към пациентите и добрата организация в „Уни Хоспитал“.

По време на срещата бяха засегнати всякакви теми от живота и за живота. Повече от час Иво Тодоров говори пред аудиторията за злободневните проблеми, голяма част от които намират място и в творчеството му под формата на разкази и стихове.

„Животът е най-големият писател – никой не може да измисли нещо по – добро и интересно от истинските случки, които всеки ден ни изненадват в невероятното съчетаване на факти, поредици от събития и неочаквани развръзки“, категоричен беше Тодоров.

Професионалният му път го отвежда до различни предизвикателства, едно от които е отразяването на процеса на българските медици в Либия. „Не мога да си представя какво са преживели – много е било трудно и жестоко“, сподели Тодоров, спомняйки си случая.

Авторът изрази и възмущението си от негативни публикации, свързани с изчезването на алпиниста Боян Петров, които определи като „неразбиране на един човешки стремеж към мечта“. Афектиран от ситуацията той прочете част от свой коментар, който е публикувал в личния си блог:

„И наистина няма значение тези долу, в храстите, какво мислят за егото на хората с мечти, за амбициите им, за куража им. Няма никакво значение. Там, горе, бръщолевенето не достига. Там си общуват (дори без думи) само смелите. Искрено се надявам Боян Петров да бъде намерен и да се завърне здрав.“

В края на срещата Иво Тодоров подари свои книги за болнична библиотека, която скоро да бъде разкрита.

Гостуването на журналиста беше първата съвместна инициатива между „Уни Хоспитал” и библиотека „Стоян Дринов”. Инициативата даде положителен заряд на новата седмица и беше насочена както към пациентите, така и към целия персонал на болницата.

Предстоят още срещи с автори, музиканти и художници, които ще се провеждат всеки месец в „Уни Хоспитал“. На по-късен етап ще бъдат планирани и срещи в библиотеката, на които лекари от болницата ще презентират пред аудиторията важни теми, свързани със здравето. Младите хора, които са решили да следват медицина, ще се запознаят с перспективите, които „Уни Хоспитал“ може да им предложи в професионалното развитие.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.