Шахматен турнир за най-малките посветен на 24 май

Малките шахматисти на община Панагюрище, чрез своите училищни отбори, отпразнуваха Деня на славянската писменост и българската култура с турнир. Шахматната надпревара се състоя вчера, 22 май, в ресторант „Бонжур“, като в него взеха участие училищните отбори на ОУ „Проф. Марин Дринов“, СУ „Нешо Бончев“ и ОУ „20 април“.

Спортната инициатива се превърна вече в традиция за малките панагюрски шахматисти. Тя е един от начините, чрез които се подкрепя развитието на младите ни шахматни дарования. Неин мотор е председателят на шахматната секция при „Асарел-Медет“ АД Петьо Караджов.

В състезанието, не можа да се включи отборът на ОУ „Отец Паисий“ от село Попинци поради участие в Държавното училищно първенство в „Албена“, където правят много силно представяне в различните възрастови групи. Отборът на СУ „Нешо Бончев“ имаха един представител. ОУ 20 „Април“ участва с най-младия отбор на 6-7 годишна възраст достоен опонент на каките и батковците от ОУ „Марин Дринов“.

Победител в детския турнир посветен на 24 май стана отборът на  ОУ „Марин Дринов“. Накрая всички малки шахматисти се почерпиха с вкусна торта, която организаторите бяха приготвили за тях.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.