Тази вечер стартира шестото издание на Световното първенство по фойерверки, „Асарел-Медет“АД генерален спонсор

Шестото поредно издание на Световното първенство по фойерверки за купата на град Панагюрище, България – 2018 г. започва днес, петък – 25 май. „Асарел-Медет“АД е генерален спонсор на събитието, което се организира от Община Панагюрище и фирма „Огнена хризантема“. През тази година в надпреварата ще се конкурират Казахстан, Норвегия и Украйна.

Откриването на шампионата е насрочено за 20 часа на 25 май и ще бъде последвано от подгряваща заря от „Огнена хризантема“ и концерти на Донна, Група „Cofein“ и Новата банда Стенли Live. Първи своето шоу ще демонстрира отборът на Казахстан, който спечели световното през 2017 година.

На 26 май ще се изявява отборът на Норвегия, а зрителите ще се забавляват с изпълненията на група „Slippers“, Михаела Филева и възродената рок група „Ахат“.

В последния ден от шампионата – 27 май, своето фойерверк шоу ще покаже отборът на Украйна, а художествената програма предвижда изпълнения на  Дейвид Белишки, Християна Луизу, Deep Zone Project и пазарджишката група „Voice & Fingers“.

По регламент състезателните отбори представят 2-минутно свободно фойерверк шоу, което не се оценява. След това имат на разположение от 3 до 7 минути, в които представят свое собствено състезателно шоу. Условията за всички участници са еднакви. Подсигурени са еднакви по вид ефекти и материали. Големината на бомбите е идентична за всички отбори, а броят на фойерверките е равен. При изпълненията на състезателите от особено значение при тези условия е талантът и умението да се представи изкуството на фойерверките.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.