Изложба с живопис-колажи на Асен Дипчев и Пепа Машева гостува в „Уни Хоспитал“

Правнукът на Райна Княгиня дари своя картина на болницата

Изкуството дава настроение, оптимизъм и лекува душата, но в забързания ден малко хора имат време и сили да влизат в художествени галерии и да се наслаждават на експонатите в тях. Водени от тази идея „Уни Хоспитал” и библиотека „Стоян Дринов” реализираха втората си съвместна инициатива.

Изложба със 17 творби на Асен Дипчев и Пепа Машева е подредена в централното фоайе на „Уни Хоспитал“. Там пациентите и служителите на болницата ще имат възможност да наблюдават ежедневно платна с впечатляващи графики, илюстрации и живопис, родени от ръцете на доказани майстори на четката.

Пепа Машева е художник и учител по рисуване в Панагюрище, а Асен Дипчев е поет, художник по душа и правнук на Райна Княгиня. Той дари на „Уни Хоспитал“ своя творба, озаглавена „Поглед към светлото бъдеще“, чрез която изрази вижданията си за болницата.

Предстоят още срещи с автори, музиканти и художници, които ще се провеждат всеки месец в „Уни Хоспитал“. На по-късен етап ще бъдат планирани и срещи в библиотеката, на които лекари от болницата ще презентират пред аудиторията важни теми, свързани със здравето. Младите хора, които са решили да следват медицина, ще се запознаят с перспективите, които „Уни Хоспитал“ може да им предложи в професионалното развитие.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.