„Един час в ОПТИКС“ ученици състезаваха знания в областта на математиката, физиката и информационните технологии

Екипът на „Оптикс“ АД посрещна повече от 70 ученика на територията на Индустриална зона „Д-р Чочев“. Те станаха част от състезанието, което за първа година се организира и е посветено на 20-годишния юбилей на фирмата. За участие в инициативата се регистрираха отбори от училищата ОУ „Проф. Марин Дринов“ – отбор „Дъга“, СУ „Нешо Бончев“ – отборите „Микроскоп“ и „Светлина“, ОУ „20-ти април“ – отбор „Априлците“, ОУ „Отец Паисий“- отбор „Попинци“ и ПГИТМТ – гр. Панагюрище отбор „Професионалистите“. Една от задачите и в двете възрастови групи – ученици от V-ти до VII-ми клас и ученици от VIII-ми до XI-ти клас бе атрактивно да представят отбора и участниците. Състезаващите се в „Дъга“ и „Попинци“ проявиха творчество и се представиха заедно с публиката от училището.

Във втория етап всички имаха възможност да решават задачи от областта на математиката, физиката и информационните технологии и се справиха отлично.

Бързината, находчивостта и емоциите бяха споделени заедно с организаторите.

В третия етап  отборите победители зададоха въпроси за дейността на фирма ОПТИКС към Даниел Даскалов – Директор „Ресурсно осигуряване“ и Иван Натов – Продуктов мениджър в Дирекция „Маркетинг“ и направиха интересни презентации за компанията, оценени подобаващо с аплодисменти от публиката.

„Един час в ОПТИКС“ завърши с награди за всички участници. Състезаващите отбори получиха таблети, а отборите-победители – „Дъга“ ОУ „Проф. Марин Дринов“ (Теодора Цветкова, Стелиана Спасова, Валерия Добрева) и отбор „Микроскоп“ при СУ „Нешо Бончев“ (Мартин Гешанов, Ангелина Дачкинова и Димитър Филин) безплатно посещение на Мултимедийното стрелбище на ОПТИКС, както и специални покани за събитието „20 години ОПТИКС“, което ще се състои на 28 юли.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.