Прегряване е вероятната причина за инцидента с влака Панагюрище – Пловдив

thumb_890x0_train

Снимка: Йорданка Господова

Както вече стана ясно на 10 юни, неделя, в 15:29 часа в Оперативния център при Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пазарджик е получено съобщение за пожар в пътнически влак, намиращ се на жп линия между пазарджишкото село Цар Асен и стрелчанското село Смилец.

Произшествието е ликвидирано с един противопожарен автомобил и двама служители РД ПБЗН – Пазарджик.

Пътниците от влака по направлението Панагюрище – Пловдив се оплакаха веднага в социалните мрежи и изразиха бурното си недоволство от инцидента. Те били принудени да стигнат пеш до най-близкото село Смилец, тъй като изпратеният служебен автомобил с висока проходимост „Нива“  успява да извози едва 8 по-възрастни от пасажерите, а останалите около 20 пътници се придвижили пеш до селото.

По-късно през деня от БДЖ изпратиха информация по случая. В нея се посочва, че в участъка между гарите Съединение и Панагюрище, машинистът е усетил миризма на изолационен материал и е спрял пътническата композиция. Превозният персонал забелязва дим, който излиза от дизеловия двигател на мотрисата като вероятната причина е прегряване и за охлаждането му са използвани два пожарогасителя.

Служителите от персонала на влака са съдействали на пътниците да бъдат изведени от мотрисата от съображения за сигурност. Поради отдалечеността на шосейния път пътниците от влака са превозени до спирка Смилец с високопроходима техника на Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”. Във влака са пътували 25 човека, съобщават от БДЖ.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.