Калин Вельов § TUMBAITO с Русенска филхармония в Юнската седмица на изкуствата

На 18 юни от 19,00 ч. в голямата зала на Театъра ще се състои концертът „Класика § Страсти“ на Калин Вельов § TUMBAITO с Русенска филхармония.

Концертът „Класика § Страсти“ е вторият етап в развитието на проекта на Калин Вельов & Tumbaito, даващ нов живот на големите български шлагери от 60-те, 70-те и 80-те в модерни латино версии. Всички 13 песни от едноименния албум на Tumbaito, издаден през 2013, постепенно се превръщат в обогатени с  оркестров звук пиеси, като запазват своя свеж, слънчев и искрящ латино звук. Идеята на този нов етап на проекта е, освен за вече записаните песни, работата с класически голям оркестър да отвори път и за нови песни от почти неизчерпаемия златен репертоар на българската естрада от втората половина на 20 век, обичана и днес от стотици хиляди българи.

Особеният чар на акустичния звук на класическия оркестър е специален атрактивен акцент в концепцията на проекта. Този много важен акцент дава възможност, от една страна, музикантите от Tumbaito да работят с колегите си от класическите оркестри, и, от друга, публиката и на двата типа музикални формации да види участващите артисти в нова, различна, свежа светлина. Ще може и да си припомни прекрасните песни на България от 60-те и 70-те в атрактивните оркестрации на Георги Генов, в които специално внимание е отделено на елегантния звук на струнните инструменти. Оркестрациите внасят специфичен баланс в основния брас аранжимент (дело на Михаил Йосифов) на песните в албума на “Тумбаито”.

Освен Калин Вельов и “Тумбаито” в спектакъла участват и латино танцьори (4 до 6 двойки), които създават празнично, слънчево настроение на сцената. И още нещо: както повелява традицията, публиката на спектакъла да може не само да слуша и пее любимите си песни, но и да танцува.

Концертът е част от Юнската седмица на изкуствата „Вдъхновение, настроение, красота“, която ще се проведе от 13 до 21 юни.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.