Днес стартират Юнските празници на изкуствата

За седма поредна година Община Панагюрище организира Юнски празници на изкуствата „Вдъхновение, настроение, красота“.

Дните от 13 до 21 юни ще бъдат наситени с различни проявления на изкуствата, в жанрово и стилово разнообразие, които ще дадат възможност на жителите и гостите на община Панагюрище да се докоснат до творчеството на автори, теми и герои, да открият най-близкото за сърцето и душата си и да се насладят.

Юнските празници на изкуствата стартират днес, 13 юни, с годишен концерт „Полет към изкуството“ на възпитаниците на школата по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов“ при ЦПЛР-Панагюрище. Концертът ще се състои в голямата зала на Театър Дом-паметник от 18:00 часа.

На 14 юни в голямата зала на Театър Дом-паметник от 19:00 часа, Малък градски театър ще представят спектакъла „БЕЛ АМИ“ от Юрий Дачев по Ги Дьо Мопасан. Под светлината на театралните прожектори ще видим Калин Врачански, Луиза Григорова, Герасим Георгиев – Геро, Василена Атанасова, Алиса Атанасова, Таня Пашанкова, Христина Караиванова, Владимир Зомбори, Владимир Димитров, Атанас Чопов, Васил Банов.

Юнските празници на изкуствата продължават на 15 юни с представяне на Юбилеен алманах „Виделина“, финансиран от Община Панагюрище по проект „Панагюрище – духовност и творчество в едно“. Събитието ще се състои в Народно читалище „Виделина-1865“, град Панагюрище и е с начален час 17:30 часа.

На 18 юни, понеделник, в голямата зала на Театър Дом-паметник от 19:00 часа, жителите и гостите на Панагюрище ще имат възможността да се насладят на концерт-спектакъл на Калин Вельов, група TUMBAITO и Русенската филхармония. Концертът „Класика и страсти“ е вторият етап в развитието на проекта на Калин Вельов & Tumbaito, даващ нов живот на големите български шлагери от 60-те, 70-те и 80-те в модерни латино версии. Особеният чар на акустичния звук на класическия оркестър е специален атрактивен акцент в концепцията на проекта.

Музикалният спектакъл „Златни багри от миналото“ на ВГ „Радеан“ при НЧ „Виделина-1865“ е поредното събитие от Юнските празници на изкуствата „Вдъхновение, настроение, красота“. Музикалният спектакъл ще се състои на 19 юни 2018 година от 18:00 часа в НЧ „Виделина-1865“.

На 20 юни в Исторически музей – Панагюрище от 17:30 часа ще бъде открита изложба на световноизвестния скулптор и художник Ставри Калинов.

Юнските празници на изкуствата ще завършат на 21 юни. На панагюрската сцена в голямата зала на Театър Дом-паметник от 19:00 часа ще видим Асен Блатечки, Койна Русева и Калин Врачански в постановката „Малко комедия“.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.