„Асарел-Медет“ АД представя спортистите, на които ще разчита в инициативата „Игри за добрини“

Капитанът на отбора Асен Попниколов през 2014 г. завършва „Обогатяване и рециклиране на суровини“ в МГУ „Св. Иван Рилски“ и същата година се включва в Стажантската програма на „Асарел-Медет“ АД. Междувременно завършва паралелно две магистратури, надграждайки уменията си и днес работи като лаборант в изследователската лаборатория на обогатителна фабрика „Асарел“.

В ученическите години се занимава професионално с тенис на маса и дори става шампион на България до 12 г. Днес е редовен участник на работнически спортни фестивали, представяйки „Асарел-Медет“ АД.

Стоян Лалков вече шеста година е част от отдел „Фирмена сигурност на „Асарел-Медет“, където работи като охранител. Запалва се по спорта тенис на маса още от началното училище и продължава да се състезава до завършване на гимназия. Въпреки прекъсването, продължава да практикува любимия спорт за здраве и удоволствие. Днес е щастлив татко на 2-годишен син.

Следващият състезател, на когото „Асарел-Медет“ АД ще разчита в спортната надпревара е Стайко Стайков. Той се присъединява към МОК „Медет“ през 1982 г., след което през 1991 г. продължава работата си като механошлосер и в „Асарел-Медет“ АД. Занимава се с тенис на маса непрофесионално в ученическите си години, но искрата в него се запалва през последните години, когато започва да се включва в любителски турнири и турнири за ветерани. Стайко е баща на две деца и горд дядо на 4 годишно внуче.

Спас Гочев е част от асарелското семейство още от 1987 г. През годините работи като механик в Обогатителна фабрика, а от 2011 г. е част от звено „Инвеститорски контрол“ в отдел „Строителство“. Практикувал е тенис на маса като ученик, а днес поддържа форма с любимия спорт, посещавайки залата по тенис два пъти седмично. Спас има двама сина, от които се радва на 4 внучета.

Последният, който се присъединява към отбора по тенис на маса на „Асарел-Медет“АД в „Игри за добрини“ е Иван Смилянов. Той работи в дружеството вече 10 години, а в момента също е част от звено „Инвеститорски контрол“ към отдел „Строителство“. Неговата първа страст е шахматът, но споделя, че към тениса на маса го привлича именно приликата му с шаха. „Като сложност и двата спорта са съпоставими, но в тениса на маса бързината има решаващо значение“, споделя Иван, който се радва на две прекрасни деца.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.