Финансовият директор на „Асарел-Медет“АД Никола Анев получи престижна награда

Директор „Финансово-икономически дейности“ в „Асарел-Медет“АД Никола Анев беше отличен в престижния конкурс „Финансов директор на годината`2018“. Той стана победител в една от четирите конкурсни категории и получи приза „Планиране и бюджетиране“.

Конкурсът „CFO of the Year 2018“ се организира за пета поредна година от консултантската компания „Ърнст енд Янг – България“ с медийното партньорство на списание „Форбс“. Той е създаден с идеята да се отличават изключителните финансови лидери на България, които дават своя принос за утвърждаване на добрите професионални практики в сферата на корпоративните финанси. Официалната церемония по обявяването на тазгодишните номинации и победители се проведе на 13 юни в Централния военен клуб в София, а организаторите отчетоха, че това е годината с най-силната конкуренция досега.

„Благодаря на ръководството на „Асарел-Медет“АД за номинирането ми, както и на моите колеги от дирекция „Финансово-икономически дейности“, с които заедно преодоляваме професионалните предизвикателства, пред които се изправяме ежедневно“, каза Никола Анев при обявяването му за победител в категорията „Планиране и бюджетиране“. Той подчерта, че това е награда за целия екип на „Асарел-Медет“АД и че компанията е пример не само с производствените и финансово-икономическите си резултати, но и със своята корпоративна социална отговорност.

През 2018 г. в конкурса участваха финансови директори от различни сектори на икономиката: производство, услуги, търговия и банки. Кандидатурите бяха разгледани от независимо жури, чиито членове са успешни бизнес лидери, хора от академичните среди и представители на различни финансови организации. В другите три категории на конкурса „Управление на финансовата функция“, „Контрол и отчетност“ и „Ликвидност и риск“ бяха отличени финансовите директори на „Сименс“, „Монбат“, Първа инвестиционна банка и VP Brands International. Финансовият директор на А1 получи голямата награда по комплексни показатели.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.