Пенка Европейка. Съдбините на кравата беглец

Горди сме, че сме европейци. При това демократи. Съдбата да пътуваме ни е гарантирана. Страшно обичам да пътувам, да пътешествам, да виждам нови земи, ниви, хора … Обаче вече край! Няма да мърдам от наше село. Закрепостявам се. Че видяхте ли наша Пенка?

Омръзнаха й грубостите на селския бик, завистливите и злобни подмятания на така наречените „приятелки“. По интернет и в подхвърлените списания ясно виждаше как живеят европейките – какви жилища, мебели, оборудване, какви екстри, каква визия! А Пенка е любопитна като всяка жена. И като всяка жена обича хубавия живот дотолкова, че накрая премина границата.

Но какво да види! Пашата – същата, госпожите – като нея, даже езика им разбира. Водата – вода, псувнята – псувня.

И кравата Пенка, след като се поразходи и пообщува с комшийските такива, реши да се върне у дома, още повече, че беше трудна. Вярно, у дома теленцата ги кръщават Луканчо и особено ако е мъжко – изчезва …

Пенка се извини за това, че е притеснила домакините, сбогува се с тях, а те я изпратиха с уважение и преглед.

Но, още щом стъпи на родна почва … Мили, Боже! Свещена Краво! Затвориха я, нарекоха я предателка, изменица, родоотстъпничка. Нарекоха я още лекомислена, развратна. Осъдиха я на смърт. Изследваха я за СПИН, за ебола, за сифилис и още нещо.

В деня на смъртната присъда Европа оплака Пенка, даже и Великобритания, въпреки брекзита, се изстъпи в защита на хуманността – все пак не става въпрос за руснаци, а за крава. Нашенската бюрокраци само невъзмутимо точеше ножа. Съдбата на Пенка трогна дори един-двама родни политици и те пророниха по една сълзица.

Светът се спусна да спасява Пенка.

Как завърши драмата ли? Можете да прочетете в медиите.

След този случай обаче аз се отказах от всякакви пътешествия. Не смея да припаря до някоя граница. Вярно е, много хора минават отсам и оттам. Ама на мен мъжа ми нали ми вика „Краво!“. И учениците, и комшиите ме сочат – „Оная крава“. Пък и Европа едва ли ще ме защити. Европа е на вълна „свободни кокошки“, „щастливи прасета“ и „прави краставици“. За кравите Брюксел още не се е изказал.

Красимира Василева

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.