Геолози от Кардиф посетиха „Асарел-Медет“АД

Група от дванадесет геолози от Общността на икономическите геолози в столицата на Уелс – Кардиф, посетиха „Асарел-Медет“АД на 20 юни. Гостите разгледаха двете фирмени експозиции и се запознаха с историята и развитието на „Асарел-Медет“АД, след което си направиха снимка за спомен пред един от багерите в откритата фирмена експозиция и „пенсионирания“ 110-тонен автосамосвал „БелАЗ“. Те бяха особено впечатлени от съветските булдозери и камиони, които са се използвали при експлоатацията на МОК „Медет“.

Водени от инж. Иван Андреев – ръководител отдел „Минно инженерство“ и инж. Стоил Милушев – ръководител звено „Геология“ в „Асарел-Медет“АД, гостите от Кардиф разгледаха диспечерната на рудник „Асарел“. Геолозите се запознаха с целия процес по добив и транспорт на руда и откривка, както и с диспечерската система за контрол на рудничния транспорт. Гостите разгледаха с нескрит интерес геоложката сбирка и си взеха руден образец за спомен.

След това геолозите от Кардиф разгледаха обстойно обогатителна фабрика „Асарел“, където се запознаха с процесите на флотация и обогатяване на рудата. В края на обиколката гостите не скриха възхищението си от видяното и най-вече от факта, че в „Асарел-Медет“АД се осъществява добив и преработка на руди с толкова ниско съдържание на мед.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.