Битката „да приберем всяко дете в училище“ продължава

Битката за прибирането на децата в училищата ще продължи и през предстоящата учебна година, каза за медиите Валентина Кайтазова, началник РУО-Пазадржик. Механизмът за осигуряване посещението на всички деца в училищата и детските градини става постоянен, както и работата на всички екипи по градове и села. Тези екипи обхождат по няколко пъти жилищата по адресна регистрация на децата, подлежащи на задължително образование, за да разговарят настоятелно с родителите и близките. На старта на работата има известен ефект, но дали това е траен ефект, никой не се наема да твърди със сигурност.

През тази учебна година в област Пазарджик екипите са обходили над 12 360 адреси, съобщи още Кайтазова. Резултатът е – 862 деца, записани в училище. Делът на незаписаните обаче е отново много висок – между 23 и 25%.

През учебната 2017/2018 година в област Пазарджик са функционирали 52 училища. Средният брой на учениците е между 200 и 300. Расте обаче броят на училищата с по-малко от 100 деца.

В професионалните гимназии от областта се предлага обучение за над 45 вида професии и специалности. Дуално обучение е въведено само в общините Панагюрище, Пазарджик, Пещера и Сърница.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.