Мениджъри от „Асарел-Медет“АД взеха участие в 25-ия Световен минен конгрес в Астана

Изпълнителният директор на „Асарел-Медет“АД инж. Делчо Николов и мениджъри от компанията взеха участие в 25-ия Световен минен конгрес, който се проведе в столицата на Казахстан – Астана, в периода 19 – 22 юни.

Организатор на конгреса е Министерството по инвестиции и развитие в Република Казахстан, със спомоществователството на Асоциацията на рудодобивните и металургични предприятия в азиатската държава, операторите ITECA и ITE Grouр и партньорите ЕRG, Zlatni Kazzinc, KAZ Minerals и Polymetal. На форума, който се провежда на всеки две години в различни държави, бяха представени над 300 минни компании от 50 страни, които участваха с над 2 хиляди делегати.

„Световният минен конгрес дава уникална възможност за представяне потенциала на развитие на минната индустрия в глобален мащаб, обмяна на ценен опит между експерти в бранша от целия свят и следване на основните принципи за устойчиво развитие“, коментира изпълнителният директор на „Асарел-Медет“АД инж. Делчо Николов.

Неслучайно Казахстан е избран за домакин на престижното събитие, тъй като страната е изключително богата на природни богатства и през последните години се развива с много бързи и мащабни темпове, както в минната дейност, така и в строителството. Делегатите имаха възможност да се запознаят с тенденциите в глобалната индустрия и иновациите в минната дейност, нови техники, технологии и оборудване в рудодобива и обогатяването и да се срещнат с международни минни експерти и представители на световни водещи университети, институти и международни минни асоциации.

Като част от работната програма, делегатите взеха участие също в индустриално посещение на медна мина „Бошакол“ от групата на „KAZ Minerals“. Организираното техническо изложение към конгреса представи световни производители на основно и спомагателно оборудване за минната индустрия, разработчици на софтуерни продукти, системи за автоматизация и мониторинг на процеси и др.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.