Детско риболовно състезание по Луда Яна в с. Бъта

13 деца, от които две момиченца участваха в Риболовното състезание, което организира кметът на село Бъта Георги Александров в рамките на Празничната ваканционна седмица в селото. Както всяка година, състезанието се проведе по поречието на река Луда Яна в рамките на селото, а финансова подкрепа направи „Асарел-Медет“ АД. За всички участници имаше подаръци, без значение кой колко рибка си е уловил. А рибките бяха малки и затова уловът не е особено впечатлавящ – ок. 700 грама общо, но впечатляваща беше емоцията на децата. Повечето малки риболовци накрая решиха да върнат малките рибки обратно в реката, та да пораснат на спокойствие. Някои пък решиха да си ги отгледат вкъщи в аквариуми.

Състезанието се проведе с събота в рамките на час и половина, а за награждаването всички застанаха пред камерата на в. „Време“ с удоволствие. На първо място се класира 13-годишният Стефан Кършев със своите 189 грама. На второ място се класира Иван Стойковски, на 15 год., с 99 грама. Трети бе Десислав Атанасов, на 13 год. Той хвана само една, но най-голямата рибка – 81 грама, и взе две награди. Най-малката рибка пък си хвана Станимир Ганчев, на 9 години – 8 грама. Най-малкото рибарче беше Ангел Чалъков, на 8 год., който си хвана 22 грама рибка. За най-голям карък бе обявен Дилян Стойковски.

Най-малкото рибарче беше Ангел Чалъков, на 8 год., който си хвана 22 грама рибка

На първо място се класира 13-годишният Стефан Кършев

На второ място се класира Иван Стойковски, на 15 год., с 99 грама

Трети бе Десислав Атанасов, на 13 год.

За най-голям карък бе обявен Дилян Стойковски

А най-приятният за всички момент беше, когато накрая останаха много подаръци и все риболовни и кметът даде знак всеки да си избере каквото си хареса.

С това Ваканционната седмица в Бъта приключи, макар кметството и Читалището да замислят още интересни събития главно за децата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.