„Асарел-Медет“АД с две награди от Националното честване на Деня на миньора

Две национални награди в категория „Големи предприятия“ получи „Асарел-Медет“АД за постигнатите резултати през 2017 година. Отличията бяха връчени на изпълнителния директор инж. Делчо Николов по време на Националното честване на Деня на миньора в София. Празникът бе организиран от Българската минно-геоложка камара, Научно-технически съюз по минно дело, геология и металургия, Синдикална миньорска федерация „Подкрепа“, Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ и се проведе на 17 август.

Компанията бе отличена в категориите „Безопасност и здраве при работа“ за отчетения нулев трудов травматизъм и през 2017 година, както и в категория „Грижа за природата“ за дружества с нулеви нарушения и санкции във връзка със спазването на екологичните норми през миналата година. Ръководителят на отдел „Минно инженерство“ в „Асарел-Медет“АД инж. Иван Андреев, който е бивш изпълнителен директор на БМГК, бе отличен за принос към Камарата. В категория „Безопасност и здраве при работа“ награда получи и „Асарел Ремонт“ООД – за нулев трудов травматизъм през 2017 г.

Студентът от Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ Михаил Мохамед ал Марий е вторият носител на стипендията на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков. Тя се връчва всяка година от Фондация „Асарел“ на изявен студент от Минно-геоложкия университет. Михаил е второкурсник, изучава специалността „Компютърни технологии в инженерната дейност“, като успехът му е 5,68. Той беше награден от председателя на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД Димитър Цоцорков, който му пожела още нови успехи.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.