Зеленко Зеленков посети Панагюрище по покана на „Асарел-Медет“ АД

Днес, 4 септември, Панагюрище стана малко по-зелено в компанията на Зеленко Зеленков, талисман на кампанията „Да изчистим България заедно“ . Той бе тук по покана на „Асарел-Медет“ АД, като компанията и привлечени от нея доброволци ще се включат в Световния ден на чистенето. Голямият ден е 15 септември, а целта – районите около река Луда Яна и нейните притоци.

Десетки деца поискаха да се снимат със зелената кукла, а те и техните родители проявиха интерес към кампанията. Освен центъра и парка на града, Зеленко посети и спортна зала „Арена Асарел“, където в момента се провежда турнир по мини футбол за деца до 10 г., който носи името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков. Младите футболни надежди бяха повече от ентусиазирани да се снимат с талисмана и заедно с него отправиха своето послание към всички: „Да изчистим България заедно!“

Вече осма поредна година инициативата ще превърне в един отбор хиляди хора, които искат да живеят на едно по-чисто място. Емблематичната кампания отрежда водещо място на България сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.