Община Панагюрище за осми път ще се включи в инициативата на bTV „Да изчистим България заедно“

Една полезна кампания ще се проведе за осми път тази година – инициативата на bTV „Да изчистим България заедно“, подкрепяна от Министерството на околната среда и водите. Досега общините са били основен партньор, чието съдействие винаги е било от съществено значение.

Ръководството на община Панагюрище, Ви кани да се включите в инициативата на bTV „Да изчистим България заедно“.

На 15 септември 2018 г., събота, в Световния ден на почистването, България ще чисти заедно с милиони доброволци от 150 страни. Акцент в инициативата е Денят на голямото почистване. Целта на кампанията е да мотивира голям брой хора за участие в акции за почистване,  да бъдат събрани голямо количество отпадъци, които замърсяват околната среда и да се увеличи броя на почистените терени. Необходимо е да се изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.

Изберете междублокови пространства, обществени паркинги, паркове, градинки, детски и спортни площадки, нерегламентирани сметища на територията на общината или онова свидно за Вас място, което посещавате и искате да запазите.

Очакваме да се включите като участници в инициативата, защото осигуряването на по-чиста, здравословна и приятна околна среда за гражданите е наша грижа и приоритет.

Очакваме да ни уведомите за Вашата организация за посочения ден като Общината има готовност да предостави материали за почистване (ръкавици и чували). Екипи на ОП „ЧИСТОТА“ ще извозят заявените от Вас събрани отпадъци.

Телефон за контакт: 0357/ 632 18

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.