Панагюрище се включва в Европейския ден без загинали на пътя

По предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ, 19 септември е обявен за Европейски ден без загинали на пътя и ще се проведе като полицейска операция под наименованието EDWARD – European Day Without A Road Death.

Европейският ден без загинали на пътя е един от начините за включване на европейските служби на пътна полиция в Европейската седмица на мобилността, която тази година се отбелязва от 16-ти до 22-ри септември.

Координатор на изпълнението на операция EDWARD е Главна дирекция „Национална полиция“ на Министерство на вътрешните работи.

Операцията ще премине под мотото „Безопасни мобилни комбинации за живот“.

Целта е в периода преди провеждането на полицейската операция всички участници в движението по пътищата да се замислят за рисковете, с които се сблъскват, за тези, на които могат да изложат останалите участници и за това как самите те могат да допринесат за намаляването на рисковете на пътя. Идеята е чрез споделената от всички отговорност и солидарност да се намали стряскащата статистика относно броя на загиналите хора по пътищата.

В рамките на операцията EDWARD, органите на „Пътна полиция“ ще засилят контролната дейност и в максимална степен ще подпомагат за безопасността на всички участници в движението по пътищата.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.