Новата учебна година стартира тържествено в панагюрските училища (видео)

Днес, 17 септември, училищният звънец провъзгласи тържествено началото на новата учебна година във всички училища в Панагюрище.

Учебните заведения отвориха празнично врати, за да посрещнат малките и големи ученици, учителите и родители, които с вълнение и благопожелание за добро начало изпращат своите деца и внуци.

В първия учебен ден химнът на Република България и тържественото издигане на националния трибагреник поставиха началото на официалното откриване на новата 2018/2019 учебна година във всички училища на територията на община Панагюрище.

Заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ на община Панагюрище г-жа Галина Матанова поздрави ученици, учители и родители в ОУ „Проф. Марин Дринов“.

„15 септември – светло начало! Празник на празниците! Ден, в който сърцето пулсира вълнуващи чувства. Мислите творят полет в необятния, без граници за мечтите свят. Звучат български песни! Въздухът трепти от възторжените гласове на всички, които днес изпълваме училищното пространство!

Всеки български дом изпраща най-свидното – децата си, с вяра, надежда и любов, за да можем да ги видим след години вдъхновени творци на своя свят.

Плиснато е менче с вода, за да върви на всички като по вода!

На този ден, повече от всякога, училището съпреживява заедността на всички ни.

Празничност, вяра в смисъла на образованието, съпреживяване, съучастие, единство на намеренията, споделеност …

Уважаеми родители, ученици, учители, панагюрци, желая на всички нас да претворяваме днешният празничен светъл порив в готовност заедно да творим авторитета на най-важната институция – училището.Тази, която е призвана да гради бъдещето на този наш по-добър свят.

Скъпи ученици, желая Ви през новата учебна година да чувствате вълнения от нови приятелства, от позитивни преживявания, да преминавате с вълнение през света на науката, изкуствата, спорта…

Първокласници с искрящи очи, и за Вас желая здраве, вдъхновение и любов, които да намирате в родното училище, защото избрано си за родно училище – училище „Проф. Марин Дринов“.

Уважаеми учители, в сърцето си съм стаила толкова образи на любими учители, на искрени съпреживявания със съучениците, любовта към професията учител … Респект към труда Ви. Благодарност за професионализма, с който водите бъдещето на Панагюрище за ръка!

Уважаеми родители, желая Ви тези днешните чувства и готовност за съпричастност да се претворяват в активност и всички заедно да пишем страниците на историята на училищния живот.

В юбилейната година, в която ще отбележим значимите 180 години от рождението на патрона проф. Марин Дринов, желая за всички нас светъл устрем, готовност за покоряване на нови цели и защитаване достойно името на иновативно училище.

Честита нова учебна година! На добър час!“

Вълнуващ и тържествен бе празникът и в Основно училище „20-ти април“.

Кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки поздрави ученици, учители и родители в Средно училище „Нешо Бончев“.

Днешният ден е с особено важно значение. Ден – първи учебен. За Вас, първокласници – това е най-важният ден в живата Ви. Вие правите първата крачка през прага на родното училище. Доверете изцяло на своите учители. Те са хората, които ще ви покажат вярната посока към усвояване на знанията.

Уважаеми учители, благодаря Ви, че Ви има. Благодаря Ви затова, че посявате зрънцето на знанието у всяко едно дете. Стремежът към наука, образование и самоусъвършенстване – това е най-важното, за да можем да гарантираме светлото бъдеще на Родината ни и на света.

Уважаеми родители, благодаря Ви за това, че се доверихте на нашите учители и на нашите училища. Благодаря Ви за доверието и подкрепата. Вашите очаквания няма да бъдат излъгани. Тук, децата Ви ще получат най-доброто образование, което ще им даде успешен старт в живота.

Скъпи ученици, в днешния празничен ден и светъл християнски празник, в който почитаме Светите Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София, Ви пожелавам да вървите напред с надежда, да вярвате в себе си, да усвоявате знанието с любов, опирайки се на мъдростта на своите учители и на своите родители, защото само тогава няма да има заключена врата пред Вас.

Честита нова учебна година! На добър час!“

 


След тържествената програма, по традиция под празнична арка преминаха първокласниците, водени от своите родители, които бяха най-развълнувани в първия в живота им учебен ден. Под арката преминаха и всички останали ученици.

Тържествено стартира новата учебна година и в Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, където заместник-кметът „Стопански дейности“ Георги Павлов поздрави учители, ученици и родители.

По повод началото на новата учебна 2018/2019 година всички училища, както и Центъра за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище получиха в навечерието на първия учебен ден символични подаръци от името на ръководството на община Панагюрище.

Дървесни видове ще засадят учители и ученици заедно като символ на живот, могъщество и дълголетие. Решението за подаръците е продължение на идеята от миналите учебни години на ръководството на общината дворните пространства на училищата да бъдат обогатявани с дървесни видове и превръщани в привлекателни паркови площи.

Най-малките ученици – първокласниците, които тази година наброяват 175 в училищата на територията на общината, получиха индивидуални подаръци – книжки с личен поздрав от кмета на общината Никола Белишки.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.