14 год. ни хандбалистки – втори в Международния турнир „За Купата на Панагюрище“

Хандбален клуб „Панагюрище“ бе домакин на силен Международен турнир по хандбал, който се проведе на 22 и 23 септември в Зала „Арена Асарел“. Българската федерация по хандбал организира това събитие по повод 60игодишнината на Федерацията и логично реши Панагюрище да е център на спортната надпревара, предвид наличието на прекрасните условия в Залата. Паралелно с това всички участници отбелязаха и 25-годишнината от основаването на местния хандбален клуб.
През уикенда миналата седмица в турнира взеха участие едни от най-силните отбори на България в тази възраст и гръцкият отбор от Александропули –„Киклопес“. А официалната церемония по откриването присъстваха кметът на общината Никола Белишки и зам.-кметът Галина Матанова. Специални гости на спортното тържество бяха Маряна Стаматова, член на УС на БФХ, доц. Димитър Станков, делегат БФХ, Димитричка Бистрекова –Зъзрева, член на УС на ХК „Панагюрище“, Георги Атанасов, секретар на панагюрския клуб.
Музикален поздрав към участниците в турнира и публиката отправиха малките хандбалистки Наталия Пашова и Виктория Калпакова, ученички от ОУ „20 април“.

Панагюрските хандбалистки, ръководени от треньорите Любка Карагьозова и Георги Атанасов се представиха отлично в турнира с три победи и една загуба. В първата среща победиха „Ники спорт“ с 25:14. Във втората среща се наложиха над Хасково с 32:8. В третата среща с гъркините при по-слабо първо полувреме /10:5/, последва тотален щурм за нашия отбор и срещата завърши с победа 21:8.

Последната среща от турнира между Панагюрище и „Бъки“ – Габрово беше за определяне на носителя на Купата. В този двубой нашите момичета се стреснаха от габровки, подсилени в този сезон от две от най-добрите хандбалистки на Белене и загубиха с два гола разлика и взеха среброто. Белене останаха трети.

Екипировката на панагюрският отбор е подсигурена ОПТОФОРМ НОВ ЕООД с управител Радко Лазаров.

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ:
1. ХК „Бъки“ – Габрово
2. ХК „Панагюрище“
3.ХК „Киклопес“, Александропули, Гърция
4.ХК „Ники спорт“ – Сливница
5. ХК „Хасково“

По повод 25-годишния си юбилей, ХК Панагюрище раздаде 25 индивидуални награди. Всички наградени получиха чаши с логото на БФХ и ХК „Панагюрище“ и грамоти. Острието на ХК „Панагюрище“ Шинка Филипова стана голмайстор на турнира с 27 гола. За отлично представяне от панагюрския отбор бяха наградени: Аделина Футекова, Божидара Карагьозова, Теодора Панова, Дарина Кирилова, Цветелина Пашова, Габриела Щрангова.

Останалите момичета, които допринесоха за успеха на отбора са: Милка Юрукова, Ваня Шиндарова, Стела Скачкова, Габрила Попова, Антония Раленекова, Иглика Драганова.

На всяка среща от турнира бяха излъчвани „играчи на мача“, които бяха наградени с грамоти. Треньорите на отборите също получиха подаръци.

Турнира „За Купата на Панагюрище “ се осъществи благодарение на: Община Панагюрище; Асоциация на спортните клубове; „Асарел Медет“; Оптоформ Нов ЕООД; „Оптикоелектрон Груп“ АД; „Завод за оптика“ АД; „Еъркон“ ООД.
По време на двудневния турнир се проведе съдийски семинар, ръководен от доц. Димитър Станков, делегат на БФХ. В курса се включиха три съдийски двойки от Панагюрище и една от Сливница.

Ръководството на Клуба благодари: на опитната съдийска двойка от Панагюрище Стоянка Коруджиева и Елена Чолакова /категория А/, на младите съдийски двойки – близначките Петя и Стефка Цветанкови и Стиляна Добрева и Стефани Навущанова; на съдийската двойка от Сливница – Биляна Кръстанова и Виктория Кирилова, на доц. Димитър Станков.

Благодарности изказват също така на секретарския апарат – млади хандбалистки, обучени преди турнира, които се справиха блестящо: Стиляна Кирилова, Донка Бояджиева, Валентина Брандийска.

Организаторите благодарят на медицинското лице Тодора Терзийска, както и на обслужващия персонал в зала „Арена Асарел“ за перфектната организация. Специални благодарности организаторите изказват на родителите и феновете за огромната подкрепа.
За Юбилея, ХК „Панагюрище“ разчупи традицията и замени тортата с питка, сътворена от сръчните ръце на Димитричка Бистрекова-Зъзрева.

Хандбален клуб Панагюрище получи покана от гръцкия отбор за участие в Коледен турнир за Балканска Купа в гр. Александропули, Гърция.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.