Изложба с произведенията от Националния пленер „Стефан Чуклев“ ще се открие в Музея

Стефан Чуклев

В Деня на християнското семейство – 21 ноември, от 17:30 ч., в Историческия музей ще бъде открита изложба, съставена от картините и фотографиите направени по време на Националния пленер „Стефан Чуклев”, който бе организиран от „Ротари клуб“ – Панагюрище и се проведе през изминалото лято. Темата на пленера бе „Вода“, като всички участници в него трябваше да интерпретират своето разбиране и усещане за нея. Пленерът се проведе едновременно в няколко града в България – София, Пазарджик, Варна и Панагюрище.

Фотографите Ани Лазарова, Костадин Костадинов, Борислав Чуклев и Николай Радулов, чиято дестинация за пленера бе екопътека Бяла река

Членовете на Фото клуб Панагюрище се включиха активно в пленера, като даряват своите творби, създадени по време на него, за благотворителния търг, който ще се проведе по време на ежегодния есен бал на Ротари клуб – Панагюрище.

По време на откриване на изложбата „Ротари клуб” – Панагюрище ще връчи премия „Стефан Чуклев” на двама млади панагюрски таланти – Натали Калпакова, студентка в Австрия, специалност „Графичен дизайн” и Никола Узунов, студент в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, специалност „Фотография”.

Част от участниците в пленера рисуваха в китната атмосфера на панагюрския музей

Наградата – премия „Стефан Чуклев”, учредена от панагюрските ротарианци се връчва за втора година. Първите удостоени с наградата през миналата година бяха младите художнички Анастасия Лулчева и София Николаева, талантливите певици Габриела Шкодрева, Виктория Манева и Цветалина Шопова.

Това е още един начин да бъде почетена и запазена паметта на един прекрасен, млад, талантлив, жизнен човек, страстен фотограф и пътешественик, чийто живот бе прекъснат твърде рано, заявяват организаторите.

„Water in motion“, една от фонографиите създадени по време на пленера. Автор: д-р Н. Радулов

Желанието на „Ротари клуб” – Панагюрище е връчването на тази премия да се превърне в традиция, като всяка година да бъдат стимулирани млади, талантливи хора, изявяващи се в различни сфери.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.