Проект „Медийна грамотност в класната стая“ представиха в Професионалната гимназия

Проектът „Медийна грамотност в класната стая“, който се осъществява от Асоциацията на европейските журналисти в България в партньорство с Българо-американска комисия за образователен обмен “Фулбрайт” и Фондация “Америка за България”, бе представен днес в Панагюрище. Домакин бе Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, където пред ученици от дуалната форма на обучение и младежи от други паралелки бяха показани възможности за развитие в сферата на медиите.

Ръководителят на проекта Цветелина Христова представи националната платформа за ученици-репортери „sCOOL Media“. Идеята е на тази платформа свои авторски материали и репортажни фотографии да публикуват български ученици от 8. -12. клас. След това журналистите Фани Бъчварова и Николай Стойков запознаха своите нови приятели с приключението да работиш в медии, като подчертаха, че тази професия е любопитна, често забавна, но и много отговорна. Жълтата преса, документалната журналистика, предизвикателствата на новото време, балансът между модерния изказ и класиката, бяха в основата на дискусията. „Журналистиката е вътрешно усещане и творческа необходимост, а не задължителна „шестица“ по български език в дипломата“, разкри пред учениците Фани Бъчварова.

След срещата с журналистите ученици споделиха, че биха публикували свои материали в „sCOOL Media“, а репортерската професия привлича с възможностите да реализираш себе си като мислеща и творческа личност.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.