Отлично представяне на малките ни шахматисти в турнира „Еверест“ в Пловдив

Отлично представяне на младите панагюрски шахматисти в 39-ото издание на шахматния турнир „Eверест“, провел се в хотел Лайпциг в Пловдив, днес (23 февруари). Турнирът се проведе под патронажа на Община Пловдив, магазин “Еверест”, Движение “Спорт за всички” “Мама, татко и аз – баба, дядо и внуче”, хотел ,,Лайпциг”, БФШ 1928.

Златен медал завоюва 8-годишният Георги Чалъков в групата на второкласниците. Той е и 3-ти в Генералното класиране, едва на точка от победителя – 6 т. от 7 възможни, като само миг невнимание го лиши от първото място. Тази победа е само два дни преди рождения ден на малкия шахматист, когато той ще навърши 9 години. Заради отличното си преставяне и по повод предстоящия му рожден ден, председателят на ШК „Оборище“ го награди и с дрон.

Илия Бимбашов също направи много добри партии, умората от пътя в снежната утрин го лиши от медал и остана 4-ти в своята група.

В турнира се включиха общо 68 състезатели от цялата страна. Главен съдия беше Димитър Илчев, а негов помощник Боян Тонков.

„Желаещите деца от община Панагюрище да се научат на шахматната игра могат да се запишат в ШК „Оборище“, завяви председателят на клуба Христо Костурков.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.