ПОЗДРАВ ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ ПО ПОВОД 141 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА
ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ,

Има много дати в календара на българската национална история, които ни дават повод да се гордеем, че сме българи! Трети март е една от най-съкровените – дата свята и светла, дата, превърнала се в символ на победата и свободата.
Днес – 141 години след подписването на Санстефанския мирен договор, ние отдаваме почит и се прекланяме пред святата памет на загиналите за Освобождението на България!

Този ден показва на нас – българите, че саможертвата на хилядите синове и дъщери, загинали за свободата на родината ни, не е напразна. Тяхната вяра и родолюбие е послание към нас – днешните. Послание – да бъдем достойни българи! Да помним националните идеали, завещани от дедите ни и пазим историческата си памет! Да предаваме на идното поколение заветите на нашите апостоли, революционери и възрожденци, които сбъднаха съкровената мечта на българина да бъде свободен и да има духовна независимост! Да възпитаваме у нашите деца гордост и себеуважение от това, че са потомци на героично минало и достойни граждани на майка България!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

НИКОЛА БЕЛИШКИ
КМЕТ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.